Familjetält – Tält för hela familjen till campingplatser

Familjetälten är stora och trevliga tält när de väl står på plats och rymmer allt ifrån 3 personer till väldigt många. Tälten är avsedda för att ge högsta möjliga komfort när tältet väl står på plats och de gjorda för att stå på en campingplats, eller i alla fall en relativt stor gräsyta utan för stora ojämnheter.

Om ni vill semestra på en av alla Sveriges fantastiska campingplatser så är detta helt klart rätt tält att satsa på. Ett rymligt familjetält är oftast högt nog för en vuxen människa att stå i och samtidigt långt nog att innehålla både en innergård och en sovkammare.

Det är i innergården som det finns möjlighet att sätta upp campingmöbler som bord och stolar. Utrymmet är även stort nog för att rymma det mesta ni kan tänkas behöva utan att springa till bilen och rota efter utrustning.

Sovdelen kan beskrivas som ett tält inuti ett tält. Det fästs i tältpinnarna i taket och skapar en tät miljö för att hindra insekter att komma in i sovkammaren. Det är därför viktigt att denna del alltid är stängd om ni vistas i en miljö med mycket insekter som t.ex. mygg.